Levertijd 2-3 (werk) dagen

Heerlijk om weer op vakantie te gaan! In onze shop kan je terecht voor de laatste aankopen, dat scheelt weer een extra halve vrije dag voor je last minute inkopen.

Op deze pagina hebben we wat handige links betreffende vakantie en reizen in het algemeen verzameld, variërend van een link naar de plek waar je alles vind over internationale rijbewijzen, tot een linkje naar een pagina waar je de vliegtijd naar iedere plek die je maar wenst kunt berekenen.

Voor alle vliegtijden www.vliegtijd.com

Internationaal rijbewijs ANWB

Bij de ANWB kun je terecht voor een internationaal rijbewijs. Het internationaal rijbewijs kost €15,95 en is een jaar geldig. Je kunt ze afhalen bij ANWB winkels. Op de volgende link staat alle informatie

https://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/het-rijbewijs/internationaal-rijbewijs/

Medicijnen paspoort

Wanneer je op reis gaat en bepaalde medicijnen gebruikt, is het raadzaam om te zorgen dat je een medicijnenpaspoort op zak hebt. Zou kan je de douane verzekeren dat de medicijnen bij horen en ze zijn voorgeschreven. Je kan het document aanvragen bij je apotheek, maar je kan het ook laten opstellen bij de GG&GD, de huisarts of de specialist.

ESTA aanvraag USA

Wanneer je naar USA reist, ben je verplicht dit vooraf te melden via het ESTA formulier. Via deze link kun je het formulier invullen en verzenden. Je krijgt dan een nummer waarop toestemming voor een bepaalde periode zal worden verleend na opgave van je gegevens, mits je geen veiligheidsrisico vormt.

https://esta.cbp.dhs.gov/

Omzetten bankpas ivm skimmen

Bij iedere bank staat tegenwoordig het profiel van een bankpas op Europees. Dit houdt in dat je werelddekking voor de bankpas vooraf moet aanvragen. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je je bankpas niet kan gebruiken als in naar een ander continent reist.

Vliegen met laptop / tablet

Wanneer je gaat vliegen en je laptop of tablet in je handbagage meenemen, is het handig om ze in en apart vak te doen waar je makkelijk bij kunt. Bij security wordt er gevraagd of je deze apparaten uit je handbagage wilt halen, ze mogen niet in de tas door de scanner.